[AUDIO] Betalen met een geïmplanteerde NFC-chip? Drie Nederlanders spreken.

Een stel enthousiastelingen laat eind 2014 een NFC-chip in hun lichaam zetten. Met deze chip gaan we ooit betalen, zo fluistert men. Een kinderboekenschrijver, een journalist en een techniekfanaat vertellen over hun microchip.

  • “Als ik overal kan betalen met mijn chip, zou ik dat absoluut doen” – Enna van Duinen
  • “Mensen vinden het eng. Dan antwoord ik altijd: je hebt zelf ook 5 van die chips in je portemonnee” – kinderboekenschrijver Marcel van Driel
  • “Ik weet eigenlijk niet wat de risico’s zijn” – Tijs Hofmans

Beluister hierboven het audio-fragment (5:29 minuten).

(Het audio-fragment is opgenomen vóór de Kinderboekenweek. Volgende week publiceren we meer over het kistje waarover Van Driel spreekt.)

Coming up

In de komende weken worden er nieuwe artikelen gepubliceerd op DeChip.nl. Dit radiofragment is een voorproefje. U kunt de komende tijd lezen over:

  • Waarom iedereen teleurgesteld is in deze chip.
  • Amal Graafstra die zijn plannen onthult voor een nieuwe chip (en vertelt wat er gaat veranderen).
  • Veiligheid en risico’s. Een interview met twee onderzoekers van Kaspersky, ’s werelds grootste bedrijf in internetveiligheid.
  • De toekomst. Martijn Aslander, Ruben Horbach en Marco van Beers filosoferen over wat ons te wachten staat.

Tip! Mocht je nog niet zijn ingeschreven voor de gratis sms-dienst of de nieuwsbrief, dan kun je op die manier op de hoogte blijven.

In de komende artikelen gaan we in op de vraag waarom de huidige NFC-chip tegenvalt – en wat er moet worden verbeterd. Marco Preuss (Director of Europe, Global Research and Analysis Team Kaspersky) praat over risico’s en Evgeny Chereshnev (global vice-president consumer marketing Kaspersky), die zelf een NFC-chip test, komt met veelbelovende ideeën.

Interessant? Laat anderen dit lezen via social media - of stuur het persoonlijk. Gebruik onderstaande buttons.